Σε πολύ κακό φεγγάρι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά από την ήττα στην έδρα του από τον Άρη, αποτελεσμα που τυπικά στέρησε από τους Πράσινους τον φετινό τίτλο! Με αποτέλεσμα να υπάρχει μουρμούρα στο κλαμπ, κυρίως προς το πρόσωπο του Φατίχ Τερίμ που είχε επιλεχθεί τον περασμένο Δεκέμβρη να έρθει στη θέση τού Ιβαν Γιοβάνοβιτς, ακριβώς για να πάρει τον τίτλο!

Ο Τούρκος τεχνικός θεωρείται τεράστια αθλητική προσωπικότητα στη γειτονική χώρα, αλλά είναι σαφές ότι εκτός Τουρκίας δεν είχε καταφέρει να κάνει τίποτα - Μόνο στη Γαλατά είχε επιτυχίες, όπως φυσικά και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Το ηλεκτροσόκ που ήθελε να προκαλέσει ο Γιάννης Αλαφούζος στη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων με την έλευση του Τερίμ, μετά από εισήγηση του συνεργάτη του στον ΣΚΑΪ Ατζούν, δεν πέτυχε. Και μένει να δούμε αν θα επιχειρήσει, στην ίδια ακριβώς λογική, νέο ηλεκτροσόκ για να μην χαθεί και το Κύπελλο!

Να δούμε ένα-ένα τα δεδομένα

Θα αλλάξει προπονητή ο Παναθηναϊκός; Αυτό το γνωρίζει μόνο ο Αλαφούζος! Γιατί ο Τερίμ δεν είναι από εκείνους τους προπονητές που παραιτούνται από τη θέση του. Πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, είναι πολύ περήφανος για να δηλώσει παραίτηση, για εκείνον φταίνε μόνο οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος. Για αυτό και στις επαφές που έχει με παίκτες, μάνατζερ κ.λπ., περνάει σε όλους το μήνυμα ότι θα είναι στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν θα το αποφασίσει ο Αλαφούζος.

Τι θα αποφασίσει ο Αλαφούζος; Από το ρεπορτάζ βγαίνει προς τα έξω ότι θα έχει επαφή με τον Τερίμ. Χωρίς αυτό να σημαίνει, απαραίτητα, ότι θα τον τελειώσει. Ακούγεται έντονα, πάντως, ότι όπως τον έφερε χριστουγεννιάτικα, θα τον διώξει πασχαλιάτικα. Ακριβώς γιατί τώρα, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, είναι ίσως επιβεβλημένο το ηλεκτροσόκ στην ομάδα για να μην χαθεί και ο τελικός του Κυπέλλου. Αλλά παραμένει το ερώτημα ποιος θα επιλέξει για την επόμενη μέρα.

Θα φέρει ξανά προπονητή ο Ατζούν; Αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει στον Παναθηναϊκό. Ο νέος προπονητής, αν τελικά προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, πρέπει να επιλεχθεί από τον Παπαδημητρίου ή, έστω, να έχει τη δική του σύμφωνη γνώμη. Και όχι από τον Ατζούν που έχει μεν γνώση του ποδοσφαίρου και πολλές γνωριμίες, αλλά αυτές δεν μπορούν να καθοδηγούν ένα κλαμπ στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Έχει, λοιπόν, κάποια λύση ο Παπαδημητρίου ετοιμη ή, έστω, υπάρχει κάποια προεργασία με προπονητή.

Αυτός είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό! Ξέρετε ποιος προπονητής είχε έρθει σε επαφή με τον Αλαφούζο πριν τον Τερίμ; Ο Πάουλο Σόουζα, που έχει φύγει από τη Σαλερνιτάνα! Ο Πορτογάλος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής των Πράσινων, γνωρίζει το βάρος τής φανέλας αλλά και πώς να εμπνεύσει στα αποδυτήρια. Μπορεί να έρθει τώρα; Ο λόγος που δεν είχε προχωρήσει η έλευσή του τον Δεκέμβρη, πάντως, συνεχίζει να υπάρχει στον Παναθηναϊκό και, μάλιστα, να είναι ο καλύτερος παίκτης: Ο Αράο! Οι δύο τους έχουν πρόβλημα στη σχέση τους από όταν συνυπήρξαν στη Φλαμένγκο και ο μύθος αναφέρει ότι στην επαφή που είχε με τον Αλαφούζο, προ Τερίμ, είχε ζητήσει να τον διωξει για να έρθει. Ο Αράο είναι ακόμα στην ομάδα και, προφανώς, αφου δεν του έκανε τότε το χατίρι ο Mr ΣΚΑΪ, δεν θα το κάνει τώρα. Εκτός αν...

Εκτός αν, τελικά, συνεχίσει κανονικά στον Παναθηναϊκό ο Τερίμ όχι μόνο τώρα, αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν συμβεί αυτό ο Τούρκος θα διώξει μίνιμουμ 7-8 βασικούς/εν δυνάμει βασικούς παίκτες, και θα φέρει άλλους τόσους. Για να φτιάξει μια ομάδα στα μέτρα του και να μην την βρει έτοιμη από τον προηγούμενο προπονητή. Αλλα όλα αυτά, για την ώρα, είναι εικασίες.

Μπαρούτι τα αποδυτήρια, φήμες για επεισόδιο με Τερίμ!

Πολλές και πολύ σημαντικές είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, καθώς η ήττα από την ΑΕΚ με κάτω τα χέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και η ήττα από τον Άρη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με ανορθόδοξες αντιδράσεις για να "γυρίσει" το ματς (γιόμες και τρεις σέντερ φορ χωρίς σχέδιο στην 11άδα), γκρέμισαν ο,τι έχτιζε το Τριφύλλι όλη τη χρονιά.

Οι ευθύνες τού Φατίχ Τερίμ είναι, προφανώς, πολλές καθώς ο Τούρκος τεχνικός ήρθε για να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, αλλά ξεχαρβάλωσε τη δομή της με τις συνεχόμενες αλλαγές στην 11άδα και τους παίκτες που έβγαλε τελείως εκτός πλάνων. Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δομή, αρχή, μέση και τέλος, και 4 μήνες μετά η ομάδα τού Τερίμ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό - Τυπικά έγινε το ανάποδο από τον Ολυμπιακό: Ο Μεντιλίμπαρ βρήκε ένα μπάχαλο πριν από τρεις μήνες και έδωσε ταυτότητα στους Πειραιώτες. Ο Τεριμ, κατά μία έννοια, "έχασε" την ταυτότητα του Παναθηναϊκού.

Κι αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τους παίκτες των Πράσινων, ήδη από την αρχή τής παρουσίας του Τερίμ στο Κορωπί. Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι πληροφορίες που έβγαιναν τότε (αλλά δεν δημοσιεύτηκαν βέβαια στο ρεπορτάζ) για το γεγονός ότι οι οδηγίες τυπου Νίκου Αλέφαντου που έδινε ο Τούρκος στους παίκτες του, δηλαδή "Πάμε να τους φάμε" κ.λπ., λάμβαναν και αντίστοιχης αντιμετώπισης!

Το ζήτημα είναι ότι μετά από δύο τελευταία αποτελέσματα, οι παίκτες τού Παναθηναϊκού είναι μπαρούτι με τον Τερίμ και μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπήρχε φημολογία πως υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον Τούρκο προπονητή και πρωτοκλασάτο παίκτη της ομάδας, που δεν αγωνίζεται πολύ τελευταία.

Ο εκνευρισμός των ποδοσφαιριστών με τον προπονητή τους πάντως, έχει φτάσει στα αυτιά τού Γιάννη Αλαφούζου και μένει να δούμε ποιες θα είναι αποφάσεις του λίγο πριν από τον τελικό του Κυπέλου... 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτροσόκ για ΠΑΟ, 2 υποψήφιοι για αντι-Τερίμ! 18εκ. plus από Στραματσόνι