ΗAdidas απαγόρευσε την ηλεκτρονική πώληση της φανέλας της Γερμανίας με τον αριθμό 44 επειδή θυμίζει το σύμβολο του Schutzstaffel, πιο γνωστό ως SS , ή της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Κόμματος.

Αυτό αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία ανέφερε τη δήλωση του Όλιβερ Μπρούγκεν, εκπροσώπου της γνωστής αθλητικής φίρμας, στην οποία εξήγησε ότι η ομοιότητα μεταξύ του αριθμού 4 και του S των «SS» δεν ήταν απολύτως σκόπιμη.

Το πρόβλημα τέθηκε για πρώτη φορά από έναν Γερμανό ιστορικό, τον Μίκαελ Κόνιγκ, ο οποίος είχε σημειώσει την ομοιότητα του χαρακτήρα του αριθμού 4 με το σύμβολο των SS. Από εκεί ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση στη Γερμανία που οδήγησε στη δραστική απόφαση να αφαιρεθεί ο αριθμός 44 από την αγορά. 

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε την αρίθμηση «από το 1 έως το 26» των φανελών της εθνικής ομάδας «για έγκριση από την UEFA» και ο έλεγχος πέρασε.

Όταν προέκυψε ότι ο αριθμός 44 ήταν «παρόμοιος με σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί», αμέσως «μπλόκαρε» στα καταστήματα με την έγκριση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB). Μάλιστα, ούτε ο αριθμός «88» -που αντιστοιχεί στα γράμματα HH και συνδυάζεται με τον χαιρετισμό «Heil Hitler (Χάι Χίτλερ)»- «είναι πάντα μπλοκαρισμένος».