Ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην Βαρκελώνη έχανε. Αλλά πάντα το τέλος είναι εκείνο, που μετράει. Και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εκείνη, που χαμογέλασε, επικρατώντας με 63-59 και παίρνοντας το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου. Εκεί, όπου στον ημιτελικό θα συναντήσει την Ρεάλ.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς καθώς με το ματς στη κόψη του ξυραφιού έβαλε στο τέλος όλα τα μεγάλα καλάθια. Και με το σκορ στο 57-54 έκανε το κλέψιμο της βραδιάς, δίνοντας την μεγάλη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Το πιο σκληρό πρώτο ημίχρονο φέτος στην Ευρωλίγκα έγινε στην Βαρκελώνη. Επεσε ξύλο άφθονο, οι μάχες ήταν συγκλονιστικές, τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Η διαδικασία αυτή ωφέλησε στην αρχή την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε το προβάδισμα χάρη κυρίως στο ταλέντο του Λαπροβίτολα. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν και με 18-9 με τον Ολυμπιακό από την άλλη να είναι άστοχος, να κάνει και πολλά λάθη. Παράλληλα οι της Μπαρτσελόνα έπαιρναν και πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και αυτό χάρη στην άμυνά τους. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 27-25 υπέρ των γηπεδούχων με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα περισσότερα πράγματα στην επίθεση από τον Ουίλιαμς-Γκος και τον Πίτερς, που είχαν από 6 πόντους. Πρώτος σκόρερ για την Μπάρτσα σε αυτό το διάστημα ήταν ο Λαπροβίτολα με 13 πόντους.

Οι μάχες συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο. Στο ίδιο επίπεδο. Σκληρές, λυσσαλέες. Τα σουτ (τα περισσότερα) έβρισκαν σίδερο, το σκορ έμενε χαμηλά. Κάπου, όμως, κατάφερε να ξεγλιστρήσει η Μπαρτσελόνα. Και να προηγηθεί με 38-30. Οχι, όμως, για πολύ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πλησίασε και πάλι. Ισοφάρισε μάλιστα. Με ισοπαλία άλλωστε έκλεισε αυτή τη τρίτη περίοδο. Το ταμπλό στο Παλάου Μπλάουγκρανα έγραψε 40-40.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με τον ένατο πόντο του Χερνανγκόμεθ προηγήθηκαν με 45-42 και ενώ έπεφταν κορμιά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Το 47-42 της Μπάρτσα είχε απάντηση με τον Ουίλιαμς-Γκος να κάνει το 47-45 και τον ΜακΚίσικ να κάνει το 47-46. Κια με τρομερό τρίποντο το 47-49. Για να απαντήσει ο Αμπρίνες και να κάνει το 49-49 στο 36’. Ο πόλεμος συνεχιζόταν και ήταν μεγάλος.

Ο ΜακΚίσικ, ομως, δεν πιανόταν. Με νέα τριποντάρα και λέι-απ έκανε το 49-54 δίνοντας σημαντικό αέρα στην ομάδα του. Αέρας, που καπάκι έγινε μεγαλύτερος με νέο τρίποντο του Παπανικολάου.

Το 57-49, που σχηματίστηκε υπέρ των Πειραιωτών δεν άλλαξε ουσιαστικά (πάρα μόνο τυπικά). Η Μπαρτσελόνα μείωσε στο 57-54, αλλά ο ΜακΚίσικ έβγαλε μία μεγάλη άμυνα, ο Μιλουτίνοφ έκανε το 59-54 και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε η ιστορία με την πρόκριση στο φάιναλ-φορ να πηγαίνει εκεί, όπου έπρεπε να πάει βάσει εικόνας και των πέντε παιχνιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα F4 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό